Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

"Νίκη": η Ορθόδοξη Ελληνική φωνή, ανάχωμα στους παραλογισμούς ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας που θέλουν να μας ταπεινώνουν (Stigmaradio 97,6) 3.6.2024


«Είμαι επτανήσιος, μισός Κερκυραίος, μισός Κεφαλλονίτης, έχω συγγενείς στη Ζάκυνθο και χαίρομαι που συνομιλώ με Επτανήσιους. Διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στη Κέρκυρα, και μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων. Έχω αποδεδειγμένα παλέψει για τα Επτάνησα, τα οποία αποτελούν την πύλη της Ευρώπης στην Ελλάδα. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να είμαι υποψήφιος από τον Πρόεδρο της Νίκης και συνάδελφο κ. Δημήτρη Νατσιό.

Επί τέσσερεις θητείες με τιμούν οι συμπατριώτες μου στη Κέρκυρα και οι Επτανήσιοι στη ΠΕΔΙΝ, είμαι ενεργός πολίτης, αγωνιστής, πατριώτης, δάσκαλος, ειλικρινής και πραγματικός επαναστάτης, δεν συμβιβάζομαι. Έχω απογοητευτεί οικτρά από τα συστημικά κόμματα και τους δορυφόρους τους και συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και η Ελλάδα πρέπει να έχει την δική της ελεύθερη φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν είναι εντολοδόχοι αλλά ελεύθεροι πολίτες που δεν εκτελούν τις εντολές των κομματικών σχηματισμών στους οποίους συμμετέχουν.

Πρέπει να σεβόμαστε του Ευρωπαίους αλλά πρέπει και εκείνοι να σέβονται την δική μας παγκόσμια διαφορετικότητα πάνω στην οποία στηρίζεται ο δυτικός πολιτισμός. Γιατί πρέπει να είμαστε σύμμαχοι των funds και να πετάμε τους επτανησίους από τα σπίτια τους; Γιατί οι Ιταλοί δεν ψηφίζουν νόμους που διαλύουν την οικογένεια; Γιατί πρέπει να διαλέγουμε την αιμοσταγή Ευρώπη και όχι την φιλική Ευρώπη;

Η Νίκη διαφέρει από τα συστημικά κόμματα που κομματιάζουν τους Έλληνες. Εμείς δεν είμαστε κόμμα αλλά ένα νέο δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα, ένας πολιτικός σχηματισμός που ήρθε για να ενώσει τον Ελληνικό λαό. Το «Νίκη», βγαίνει από το Θεσσαλονίκη, που είναι το πραγματικό οικονομικό και όχι μόνο, κέντρο της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη είναι η έδρα μας, στη πολύπαθη Μακεδονία. Η γλώσσα μας και οι παραδόσεις του τόπου μας, είναι οι πυλώνες μας. Με αυτή την προίκα θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη για να διεκδικούμε Ελληνοκεντρικά. Υπάρχουν ευρωπαίοι που θέλουν την αλληλεγγύη και τις συνεργασίες. Θα μπορέσουμε να κάνουμε μια καλύτερη Ευρώπη.

Είμαστε ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, ξεκινήσαμε το 2019, αλλά ουσιαστικά πέρυσι αρχίσαμε δειλά-δειλά να υπάρχουμε.  Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις μας είχαν πεθαμένους, τώρα μας βάζουν ένα ποσοστό στο 5% για να σώσουν το κύρος τους και να δικαιολογήσουν το διψήφιο ποσοστό που πιστεύουμε ότι θα λάβουμε στις Ευρωεκλογές. Τα ποσοστά της Νίκης και στα Επτάνησα, αλλά ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και στην Αθήνα θα είναι εκπληκτικά. Η Νίκη έρχεται για να δυναμώσει την ελπίδα του Έλληνα. Δεν αρμόζει στους Έλληνες να είναι απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι.

Οι Ευρωπαίοι βλέπουν με αλαζονεία την Ελλάδα. Υπάρχει ένα κόμπλεξ. Μην ξεχνάτε ότι ο πολιτισμός της Δύσης στηρίζεται αποκλειστικά στους Έλληνες. Θέλουμε με ταπεινότητα και σεμνότητα να δώσουμε χέρι φιλίας και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας τιμωρούν και να προσπαθούν να μας εξαντλήσουν. Και αυτή η τιμωρία δεν προέρχεται μόνο από χώρες, αλλά από κάποιες αντεθνικές εταιρείες που θέλουν να ταπεινώσουν τον λαό μας. Με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν θέλουν τους λαούς δέσμιους. Αυτό θα παλέψουμε να σταματήσουμε. Θέλουμε να είμαστε οι Ορθόδοξοι Έλληνες της Ευρώπης. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε αλλά να είμαστε υπερήφανοι, με την ελπίδα ζωντανή, γιατί ο λαός έχει το μεγαλύτερο όπλο, την ψήφο του. Δημοκρατία θα πει κάλπη. Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν και να αλλάξουν τα δεδομένα. Πρέπει με την ψήφο τους να σταματήσουν την αλαζονεία της Ευρώπης απέναντι στη πατρίδα μας.

Εκτός της Ελληνικής Βουλής ίσως και να υπάρχουν κάποιοι σχηματισμοί που έχουν τις ίδιες σχεδόν απόψεις με εμάς, αλλά εντός Βουλής δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο κόμμα. Το είδαμε και με την προδοσία της Μακεδονίας. Δεν μπορείς να ξεπουλάς το ιστορικό όνομα Μακεδονία ακόμα και με προσδιορισμό Βόρεια ή Νότια. Είναι μυθεύματα τα όσα επιχειρούν να περάσουν τα Σκόπια περί Μακεδονικής γλώσσας και Μακεδονικού κράτους. Σύμφωνα με τον νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, μόνο μια σύνθετη ονομασία υπάρχει για τα Σκόπια το ψευτόΜακεδονία. Θεωρούν κάποιοι ότι ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν φανατικός εθνικιστής;

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αριστερός με διαμέρισμα στο Κολωνάκι αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ και μετά εγώ θα του πω τι και ποιοι είμαστε. Εμείς δεν είμαστε κοντά ή δίπλα στην Εκκλησία, αλλά μέσα στην Εκκλησία. Προσωπικά είμαι ψάλτης και γιος παπά. Είμαστε Ορθόδοξοι, όχι εν υπνώσει Χριστιανοί, που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για την εκκλησία. Έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων.  Αυτή είναι η αρχή μας. Για να είσαι Χριστιανός πρέπει να έχεις μυστηριακή ζωή, να συμμετέχεις στην εκκλησία, να ανήκεις σε ενορία και να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις σου. Κάποιοι πολιτικοί πράγματι εργαλειοποιούν τη θρησκεία και μάλιστα ασπαζόμενοι ναζιστικές θεωρίες.

Η Ζάκυνθος έχει ξεχωρίσει στην ιστορία για τη διάσωση των Εβραίων κατά τη ναζιστική κατοχή. Εμείς στην Κέρκυρα δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στο να χαθεί αυτή η κοινότητα. Η ιστορία δεν είναι λήθη, είναι μνήμη.

Αυτό που μας χαρακτηρίζει ως κίνημα είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από την συμπεριφορά του επικεφαλής και των βουλευτών μας μέσα στη βουλή.

Πιστεύουμε ότι όποιος ψήφισε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι εν υπνώσει Ορθόδοξος. Αν κάποιος είναι υπέρ αυτού του νόμου και δηλώνει Ορθόδοξος, νομίζει ότι είναι και θα πρέπει να ρωτήσει τον πνευματικό του ή τον επίσκοπο αν είναι.

Η ιστορία δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη κρεβατοκάμαρα, ασχολήθηκε η μυθιστοριογραφία κουτσομπολίστικα. Ο καθένας μας στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να κάνει ότι θέλει, όμως δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την κρεβατοκάμαρα και τις ορέξεις μας σε θεσμούς. Είναι ντροπή. Μετά από 4000 χρόνια αλλάζει ο θεσμός της οικογένειας. Γνωρίζω ομοφυλοφίλους και σέβομαι τις προτιμήσεις του καθενός, όμως δεν γίνεται να αλλάξουμε τον θεσμό της οικογένειας με πρακτικές που δεν συνάδουν με την Ορθοδοξία, με πειράματα, με δύο μπαμπάδες ή πολλές μαμάδες, που ενώ δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν «δανείζονται» ένα παιδί από άλλη οικογένεια για να το εντάξουν σε μια τέτοια οικογένεια. Αυτά απορρυθμίζουν την κοινωνία. Ας ακούσετε τις δηλώσεις παιδιών που μεγάλωσαν σε τέτοιες οικογένειες. Έχουν και τα παιδιά δικαιώματα. Αυτά τα ζητήματα, όπως και το θέμα της παρένθετης μητέρας, λύνονται με το σύμφωνο συμβίωσης.

Η Νίκη έχει μια Εθνική ομάδα με 42 αξιόλογους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Όποιος και αν εκλεγεί, και εμείς ευελπιστούμε ότι μπορούμε να εκλέξουμε ακόμα και τρεις Ευρωβουλευτές, θα είναι η Ελληνική φωνή που θα χρησιμοποιηθεί ως ο κόφτης κάποιων παραλογισμών ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας που θέλουν να μας ταπεινώνουν.

Αν με τιμήσουν οι επτανήσιοι και καταφέρω να εκλεγώ, θα εκλεγεί για πρώτη φορά ένας Επτανήσιος ο οποίος ζει επί χρόνια στα Επτάνησα, όπως εγώ επί 28 χρόνια, ένας Επτανήσιος που έχει παλέψει για αυτά. Προσωπικά δεσμεύομαι να παλέψω για να αναδείξουμε την πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά, την ιδιαίτερη ιστορία μας. Εμείς στο Ιόνιο είμαστε οι τέσσερεις μικρές βραχονησίδες στον Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό χάρτη, που όμως διαθέτουν μια μοναδική δυναμική.»

πηγή: www.stigmafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου